Pen Show Nedir? Ziyaret edilmeli mi?

Şubat 16, 2023 10 dakika okuma süresi

Pen Show Nedir? Ziyaret edilmeli mi?

Yılın Sosyal Buluşmaları: Kalem Gösterileri!

madrid pen show

Şaşıracaksınız belki ama, farklı ülkelerde her yıl ellinin üzerinde kalem gösterisi düzenleniyor. Pandemi döneminde malesef birçok gösteri iptal olsada, kalem meraklılarının en çok ilgi duyduğu konulardan biri kalem gösterileridir. Dünya yavaş yavaş normale dönmeye başlarken, bazı gösteriler tarihlerini ilan etmeye başladı, bizde hızlı bir Pen Show 101 makalesi yazmak için iyi bir zaman olduğuna karar verdik. Özellikle pandemi döneminde satın alma gücümüzün azalması ve artan kurlar sebebiyle artık yurtdışına çıkmak pek kolay değil artık. Güzel haber,  ülkemizde 2018 yılından beri Pen Fest adında bir kalem gösterisi düzenlenmekte. Umarız ilerleyen yıllarda sayıları giderek artar. Hadi başlayalım, hiçbir kalem şovuna gitmediyseniz bir çok sorunuzun cevabı, bilmeniz gerekenler ve orada görebilecekleriniz bu makalede.  

Kalem Gösterisi (Pen Show) nedir?

dutch pen show

Hiç gitmediyseniz, aklınıza gelen ilk soru "Pen şov nedir?" olabilir. Bir kalem gösterisi, temelde, kalem almak, satmak ve takas etmek için bir araya gelen kalem koleksiyoncuları, kullanıcıları, üreticileri ve satıcılarının bir buluşmasıdır. Yine de sadece kalemler değil. Kalemlerle ilgili mürekkep, dolmakalem uyumlu defterler, kalem kutuları, kalem parçaları, aksesuarlar, deri aksesuarlar ve daha pek çok şeyi bulabilirsiniz. Eski kalemler, modern kalemler, el yapımı kalemler ve özel, türünün tek örneği kalemler bulacaksınız. Yalnızca internette olarak gördüğünüz ve her zaman kullanmayı hayal ettiğiniz birçok dolmakaleme bakacak, dokunacak ve hatta bunları deneme fırsatınız olacak. Kısacası, kalem gösterisi temelde bir dolmakalem cenneti gibidir. İster dolmakalem kullanmaya yeni başlamış olun isterseniz de bir koleksiyoner, imkanlarınız ölçüsünde mutlaka bir kalem gösterisi ziyaret etmelisiniz. Bu yıl 32. kez düzenlenecek olan DC Pen Show; onlarca ülkeden, on bine yakın insanın ziyaret ettiği en büyük kalem gösterisidir. Çabalayın, biriktirin, sabır gösterin ama bu hobiyle ilgiliyseniz mutlaka bu gösteriyi görmenizi tavsiye ederiz.

Pen show nerede yapılır?

san fransisco pen show

Gösterilerin çoğu, genellikle büyük bir havalimanına yakın otellerde gerçekleşir. Havaalanı otelleri nispeten ucuz konaklama imkanı sunar ve otel balo salonlarında satıcıların eşyalarını sergilemek için masalar kurmasına izin verirken, yine de insanlara dolaşmak için yeterli alan  sağlayan çok sayıda açık alan sağlar.

Neden katılmalısınız?

pen show ink bottles

Neden bir kalem gösterisine katılmak isteyebilirsiniz? Aşağıdaki sorulardan birine veya birkaçına "evet" yanıtı verirseniz, katılmanıza zaman ayırmanıza mutlaka değer.

  • Vintage kalemler ve yazı gereçleri hakkında daha fazla şey öğrenmek ister misiniz?
  • Kitaplardan ve kalem forumlarından çok şey öğrenebilirsiniz, ancak hiçbir şey uygulamalı eğitimden daha iyi olamaz.
  • Yakınınızda kalemleri ve dolmakalem mürekkebi test edebileceğiniz ve "satın almadan önce deneyebileceğiniz" çok az (varsa) fiziksel mağazanız var mı?(Gittikçe daha fazla sayıda kalem şovu, çeşitli mürekkep markalarını test edebileceğiniz (ve ardından gösteride mürekkebi satın alabileceğiniz) "mürekkep test masalarına" ev sahipliği yapıyor.)
  • İnternet üzerinden görüp çok beğendiğiniz o kalemi elinizde tutmak ister misiniz?
  • Kalem tamiri veya  kaligrafi için düzenlenen “Nasıl yapılır?” konulu seminerlere katılmak ister misiniz?
  • Sizinle aynı şeylerle ilgilenen diğer insanlarla tanışmak mı istiyorsunuz?

Orada kimler olacak?

dc pen show

Başlangıç ​​olarak, sizin gibi insanlar: dünyanın her yerinden kalem meraklıları.
Ayrıca perakendeciler (internet yoluyla satın aldığınız büyük markaların çoğu), distribütörler (genellikle tüm markalarını ve henüz piyasaya sürülmemiş yeni modellerini tanıtırlar) ve vintage bayiler (eski olanın daha iyi olduğunu düşünüyorsanız, bir kalem şovu olmanız gereken yerdir). Ayrıca, uçları tercih ettiğiniz özelliklere göre kişiselleştirmek için orada olan uç ustaları, hayal edebileceğiniz her türden kalemin üreticiler ve kalem uçları vardır. Şovlarda çok fazla tamir yapılmasa da, gerekli yedek parçaları ve pekçok aleti ve gerekli kaynakları bulabileceksiniz. Bir kalem şovu; kalemlerden çok daha fazlasıyla ilgili! Çok fazla mürekkep ve kağıt var. Çok!

İlk Kalem Gösterisine Katılmanın Temelleri

san fransisco pen show

İlk dolmakalem gösterinize katıldığınızda bunalmış olacaksınız. Kapılardan geçip , güçlü spotların altındaki parlak kalemlerle kaplı sıra sıra masalarla dolu bir odaya girme hissi, yüzlerce kişinin konuştuğu ve kullandığı kalemlerden bahsetmeye bile gerek yok, dolmakalem kullanıcısını heyecandan sersemletmeye yeter. O zaman nereden başlayacağınız gibi göz korkutucu bir soruyla karşılaşacaksınız? Burada düzen nasıl işliyor? Bilmem gereken görgü kuralları var mı?  İlk dolmakalem şovunuzda hayatta kalmanıza yardımcı olacak bazı temel bilgilerin kısa bir listesi:

  • Kalem şovlarının çoğu restoranlı otellerde yapılırken, gün boyu sizi ayakta tutması için kesinlikle biraz atıştırmalık ve su getirin.
  • Çoğu satıcı artık kredi kartıyla ödeme kabul edebilse de, biraz nakit getirmek de iyi bir fikirdir. 
  • Yazı ve mürekkep örnekleri için dolmakalem dostu sürekli kullandığınız defteri getirmek iyi bir fikirdir.
  • Gösteriye erken gidin! Sadece gösteri salonu daha az kalabalık olmayacak, aynı zamanda aradığınız şeyi başkası almadan önce satın alma olasılığınız da artacak. Erken denemeniz ve başlamanız gereksede, gösteride iyi bir zaman (mümkünse bütün gün) geçirmeyi planlamalısınız, böylece aceleniz olmaz ve her masayı birkaç kez ziyaret etme şansınız olur.
  • Gösteriye gitmeden önce, aradığınız şeyinveya şeylerin bir listesini yapın. Elbette buna kalemler de dahildir, ancak mürekkepleri, kağıtları ve hatta kalem kutuları gibi aksesuarları da unutmayın. Gösteriye gittiğinizde muhtemelen duyusal bir aşırı yüklenme yaşayacaksınız, bu yüzden şovdan önce düşünmek için zaman ayırdığınız bir listeye sahip olmak, bunalmış hissettiğinizde ve nereden başlayacağınızı bilmediğinizde çok yardımcı olacaktır.
  • Nereden başlayacağından bahsetmişken , herhangi bir masada çok fazla zaman harcamadan önce gösteriyi rahat bir şekilde gözden geçirmeyi öneririm . Bu size nelerin mevcut olduğuna dair bir fikir verir ve nerede daha fazla vakit geçirmek istediğinizi planlamanıza yardımcı olabilir. 
  • Çok fazla yürüyeceğiniz için rahat ayakkabılar giydiğinizden emin olun. Ah o vintage  MB 146 için defalarca masaya gidip geri döneceksiniz.
  • Gösteriye gitmeden önce gerçekçi bir bütçe belirleyin. Bu muhtemelen yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir. Bütçenizin çok dışında kalan kalemler sizi cezbedecek. Listenizde olduğundan daha fazla şey satın almak isteyeceksiniz. Anlık alımlar yapacaksınız. Gösteriye gitmeden önce bir bütçe belirleyerek, ne kadar harcayabileceğinizi öğrenebilir ve umarız buna bağlı kalabilirsiniz. Unutmayın hepsine sahip olabilirsiniz, ama hepsine aynı anda sahip olmak zorunda değilsiniz. 
  • Kalem gösterileri, tutkunların hipnoza uğradığı yerlerdir. Baktığınız masada fiyatı çok yüksek olan kalemlerden sonra, birçok şey gözünüze ucuz gelecek ve hipnoz altında bütçenizi çok aşmasına rağmen satın alacaksınız.  Göreceğiniz birçok güzel kalemin yüksek fiyatının bütçenizi etkilemesine izin vermeyin.
  •  

    Kendi Kalemlerinizi Getirin

    madrid pen show
  • Ayrıca kalem koleksiyonunuzun bir kısmını da getirmek isteyebilirsiniz.
    Kalem şovlarında genellikle mesai sonrası etkinlikler, toplantılar olur ve diğer kalem meraklılarının ne topladığını görmek oldukça eğlencelidir. Katılımcıların çoğu, kalemlerini denemenize izin vermekten mutluluk duyar. Kalemlerinizi başkalarının görmesine veya sahip olduğu bir kalemi denemesine izin vermek için bir fırsat olabilir. Neredeyse her kalem şovunun sonunda muhteşem bir kalem buluşması yapılır diyebiliriz.
  • Son olarak, artık istemediğiniz kalemleriniz varsa, kalem gösterisi dolmakalem satmak veya takas etmek için harika bir yerdir. 
  • Eğlenin ve utangaç olmamaya çalışın.

    dc pen show

    Kalem dünyasının içe dönük, asosyal insanlarla dolu olduğunu söylemek muhtemelen abartı olmaz (ve eğer öyleyse, umarım değerlendirmemi affedersiniz). Öyle söyleniyor ki, karşılıklı kalem sevgisi ve kalemlerle birbirini tanıyan insanların uzun süreli dostlukları oluşmuştur.  Kendinizi satıcılara ve diğer kullanıcılara  tanıtın, diğer kullanıcıların tecrübelerinden faydalanın. Şovlarda birçok harika arkadaşlık başlar.

    Vintage Kalemler 

    pen show
  • Pelikan m... modelini özellikle arıyorum diye giderseniz yandınız, o kalemi muhtemelen bulursunuz ama değerinin 2 katına olabilir. Yeni kalemlere , mürekkeplere fikirlere açık olun, bir kaleme markaya odaklanarak gitmeyin.
  • Restore edilmiş vintage dolma kalemlerde harika fırsatlar bulmayı beklemeyin. Bunun yerine, genellikle satın alma şansınız olmayabilecek harika dolma kalemler bulmayı bekleyin. Kalem şovu bit pazarı değildir. Satıcılar bu kalemleri restore ederek hayatlarını kazanmaktadır. Aynı kalemi internetten daha az parayla alabilecek olsanız da, bilinen bir satıcıdan bir kalem şovunda satın alırken sahip olacağınız güven veya güvencelerin hiçbirine sahip olmayacaksınız. Satıcıyla konuşabileceğinizi, kaleme dokunup inceleyeceğinizi ve hatta alışveriş yaparken belki de tarihini biraz öğreneceğinizi söylememe gerek yok.
  • Çoğu satıcı, bir kalemi alıp incelemeniz konusunda tamamen iyidir, ancak emin değilseniz, önce sormanın zararı olmaz. Nezaket önce gelir mutlaka sorun, izin alın.

  •  

    Her şey insanlarla ilgili.

    dutch pen show

    Bunun bir kalem gösterisinin sonlarına doğru ya da onlar hakkındaki konuşmalarda defalarca söylendiğini duydum. Kalem insanları çok özel insanlardır. Yazma araçlarına karşı karşılıklı bir sevgimiz var, ama bu bundan çok daha fazlası. Dünyanın her yerinden, hayatın her kesiminden, her yaş grubundan, cinsiyetten, ırktan, dinden, politik inançtan vb. güzel bir topluluktur ayrıca uyumlu, nazik ve eğlencelidir. Topluluk olarak eski sayılabilecek yönümüz varsa, o da birden fazla kalem satın alma eğilimimizdir. Topluluğumuz ve kalem gösterileri hepimize getirdiği sevinçle karşılaştırıldığında bu küçük bir şey gibi görünüyor.

    Aşağıda dünyadaki birçok kalem gösterisinin bir listesini bulabilirsiniz. En güncel bilgiler için web sitelerini veya kalemle ilgili forumlara, gruplara bakabilirsiniz.

    --------------------------------------------------------
    Ay Gösteri Adı Ülke Web
    Ağustos Dc Washington Supershow ABD Web
    Ağustos
    San Francisco International Pen Show
    ABD
    Web
    Eylül Dallas Pen Show
    ABD
    Web
    Ocak Philadelphia Pen Show
    ABD
    Web
    Şubat Los Angeles International Pen Show
    ABD
    Web
    Mart Baltimore Washington International Pen Show
    ABD
    Web
    Mart
    Long Island Pen Show
    ABD
    Web
    Mart
    Arkansas Pen Show
    ABD
    Web
    Nisan Atlanta Pen Show
    ABD
    Web
    Nisan
    Chicago Pen Show
    ABD
    Web
    Haziran Triangle Pen Show
    ABD
    Web
    Haziran St. Louis Pen Show
    ABD
    Web
    Temmuz Miami Pen Show
    ABD
    Web
    Ekim Ohio Pen Show
    ABD
    Web
    Ekim
    Colorado Pen Show
    ABD
    Web
    Kasım Detroit Pen Show
    ABD
    Web
    Ekim Toronto Pen Show Kanada Web
    Ocak Naples Pen Show Italya.
    Ocak
    Munich Pen Show Almanya
    Şubat
    Milano Pen Show Italya.
    Mart
    Barcelona Pen Show İspanya Web
    Mart
    Trieste Pen Show Italya.
    Mart
    Cologne Pen Show Almanya Web
    Nisan
    Florence Pen Show Italya Web
    Mayıs Nuremburg Pen Show
    Almanya
    Web
    Ekim Dutch Pen Show Hollanda. Web
    Eylül Katowice Pen Show Polonya Web
    Eylül
    Tilburg Pen Show Hollanda Web
    Eylül
    Belgian Pen Show Belçika Web
    Ekim Hamburg Pen Show Alamanya Web
    Kasım Madrid Pen Show
    İspanya
    Web
    Kasım Bologna Pen Show Italya.
    Şubat Southwest Pen Show UK Web
    Mart London Spring Pen Show UK Web
    Nisan Northern Pen Show UK Web
    Haziran Birmingham International Pen Show UK Web
    Eylül Newcastle Pen Show UK Web
    Ekim London Pen Show UK Web
    Kasım Yorkshire Pen Show UK Web
    Haziran The Capital Pen Show UK Web
    Eylül Moscow Pen Show Rusya Web
    Kasım Melbourne Pen Show Avustralya Web
    Ekim The Sydney Pen Show
    Avustralya
    Web
    Kasım Pen Fest Istanbul Türkiye Web
    Kasım
    Tokyo International Pen Show Japonya Web
    Mart The India Pen Show Hindistan Web
    Ekim Tainan Pen Show Tayvan Web
    ------------------------------------------------------

    Dc Washington Supershow

    "Video by Figboot On Pens

    Dc Washington Supershow
    August
    Fairview Park Marriott 3111 Fairview Park Dr 22042
    Falls Church Virginia USA
    https://dcpenshow.com/"

    San Francisco International Pen Show

    Video by Nerddotis
    San Francisco International Pen Show
    August Pullman San Francisco Bay 223 Twin Dolphin Dr Redwood City California USA
    http://www.sfpenshow.com/

    Dallas Pen Show

    Video by Larry's Fountain Pens
    Dallas Pen Show
    September
    Doubletree Hotel
    Dallas 4099 Valley View Lane 75244 Dallas Texas USA http://www.dallaspenshow.com

    Philadelphia Pen Show

    Video by Mike Matteson
    Philadelphia Pen Show
    January
    Philadelphia Pennsylvania USA
    http://philadelphiapenshow.com

    Los Angeles Pen Show

    Video by theTundra
    Los Angeles International Pen Show
    February
    Torrance Marriott
    Redondo Beach 3635 Fashion Way Torrance California USA http://www.lainternationalpenshow.com/

    Baltimore Pen Show

    Video by Mike Matteson
    Baltimore Washington International Pen Show
    March
    BWI Airport Marriott
    1743 W Nursery Rd. Linthicum Heights Baltimore Maryland USA http://baltimorepenshow.com

    Long Island Pen Show

    Video by Ethan Quigley
    Long Island Pen Show
    March
    Hofstra University
    1000 Hempstead Turnpike Hempstead Long Island New York USA http://www.lipenshow.com/

    Arkansas Pen Show

    Video by The Pen Habbit
    Arkansas Pen Show
    March
    Crowne Plaza
    Little Rock 201 S Shackleford Rd Little Rock Arkansas USA http://www.arkansaspenclub.com/

    Atlanta Pen Show

    Video by Figboot On Pens
    Atlanta Pen Show
    April
    Wyndham Atlanta
    Galleria 6345 Powers Ferry Rd NW Atlanta Georgia USA https://www.atlantapenshow.info/

    Chicago Pen Show

    Video by Mike Matteson
    Chicago Pen Show
    April
    Chicago Marriott
    Northwest 4800 Hoffman Blvd Hoffman Estates Illinois USA https://www.facebook.com/ChicagoPenShow/

    Triangle Pen Show

    Troy LaPlante
    Triangle Pen Show
    June
    HiltonGarden Inn Raleigh
    Crabtree Valley 3912 Arrow Dr Raleigh North Carolina USA http://www.trianglepenshow.com

    St. Louis Pen Show

    Video by Pen World
    St. Louis Pen Show
    June
    Sheraton Westport Plaza Hotel
    St. Louis 900 W Port Plaza Dr St. Louis Missouri USA
    https://stlpenshow.com/

    Miami Pen Show

    Video by Paper Tams
    Miami Pen Show
    July
    DoubleTree by Hilton Hotel Miami Airport & Convention Center
    711 NW 72nd Ave Miami Florida USA
    https://www.facebook.com/miamipenshow

    Ohio Pen Show

    Video By Penkala Pens
    Ohio Pen Show
    October
    Crowne Plaza Columbus -
    Dublin Ohio 600 Metro Pl N Dublin Ohio USA
    http://www.theohiopenshow.com

    Colorado Pen Show

    Colorado Pen Show
    October
    DoubleTree by Hilton
    Denver 4040 Quebec Street 80216 Denver Colorado USA http://www.coloradopenshow.com

    Detroit Pen Show

    Detroit Pen Show
    November
    Detroit Michigan USA
    https://detroitpenshow.com/"

    Toronto Pen Show

    Video by Olivia and Pindot
    Toronto Pen Show
    October
    Toronto Reference Library, 789 Yonge St, Toronto, Ontario Toronto Canada https://www.scriptusinc.com/about-1

    Naples Pen Show

    Naples Pen Show
    January
    Royal Continental Hotel Via Partenope 38/44 Naples Italy

    Munich Pen Show

    Video by Penkala Pens
    Munich Pen Show
    January
    Kolpinghaus München
    Adolf-Kolping-Str. 1 80336 Munich Germany

    Milano Pen Show

    Video by Penkala Pens
    Milano Pen Show
    February
    AC Marriott Hotel Via Tazzoli 2 Milano Italy.

    Barcelona Pen Show

    Video by Penkala Pens
    Barcelona Pen Show
    March
    Hotel Montblanc Via Laietana 61 Barcelona Spain. http://penshowbarcelona.blogspot.com.es

    Trieste Pen Show

    Video by Penkala Pens
    Trieste Pen Show
    March
    Sala Congressi Giubileo Riva 3 Novembre 7 Trieste Italy.

    Cologne Pen Show

    Video By Gourmet Pens
    Cologne Pen Show
    March
    Leonardo Royal Hotel
    Dürenerstrasse 287 Cologne Germany. http://www.collectiblestars.de/treffen_mein2015.html

    Florence Pen Show

    Video By Penkala Pens
    Florence Pen Show
    April
    NH Hotel Piazza
    Vittorio Veneto 4/A Florence Italy
    https://www.facebook.com/florencepenshow/

    Nuremburg Pen Show

    Video By Penkala Pens
    Nuremburg Pen Show
    May
    Tafelhalle Theatercafé
    Äußere Sulzbacher Str. 62 Nürnberg Germany
    http://nuernberg-penshow.com/

    Dutch Pen Show

    Video by Bruijning Chaim
    Dutch Pen Show
    October
    Van Der Valk Hotel
    Winthontlaant 4-6 Utrecht Netherlands
    https://www.dutchpenshow.com

    Katowice Pen Show

    Video by Tuzand
    Katowice Pen Show
    September
    Silesian University Ul. Jordana 18 40-043 Katowice Poland. http://www.penshowpoland.pl

    Tilburg Pen Show

    Video by ThomasJungeHH
    Tilburg Pen Show
    September
    Tilburg Hotel de Druiventros
    Bosscheweg 11 Berkel-Enschot Netherlands https://www.facebook.com/events/natuurmuseum-brabant/tilburg-pen-show/662026457514862/"

    Belgian Pen Show

    Video by bernard bernolet
    Belgian Pen Show
    September
    NH Hotel Grand Sablon
    Rue Bodenbroek 2 1000 Bruxelles Belgium
    http://www.m2bpens.com

    Hamburg Pen Show

    Video by Penkala Pens
    Hamburg Pen Show
    October
    Museum der Arbeit Hamburg Germany http://www.marktundkultur.de/penport.html

    Madrid Pen Show

    Video by Penkala Pens
    Madrid Pen Show
    November
    Hotel Miguel Angel
    C\Miguel Angel 29-31 Madrid Spain
    http://www.madridpenshow.com/"

    Bologna Pen Show

    Video by Penkala Pens
    Bologna Pen Show
    November
    NH Hotel Piazza XX Settembre 2, Bologna Italy

    Southwest Pen Show

    Video by Penultimate Dave
    Southwest Pen Show
    February
    Bristol Hilton
    Woodlands Lane Bradley Stoke BS32 4JF. Bristol UK https://ukpenshows.co.uk/south-west-pen-show-7th-feb-2021

    London Spring Pen Show

    Video by Penkala Pens
    London Spring Pen Show
    March
    The Holiday Inn London
    Bloomsbury Coram Street WC1N 1HT. London UK https://ukpenshows.co.uk/london-spring-pen-show-7th-march-2021

    Northern Pen Show

    Video by WES
    Northern Pen Show
    April
    Doubletree by Hilton Hotel
    Warrington Road Hoole CH2 3PD Chester UK https://ukpenshows.co.uk/northern-pen-show-25th-april-2021

    Birmingham International Pen Show

    XX "Birmingham International Pen Show
    June
    Birmingham Conference and Events Centre
    Hill Street B5 4EW Birmingham UK
    https://ukpenshows.co.uk/birmingham-pen-show-27th-june-2021/"

    Newcastle Pen Show

    XX Newcastle Pen Show
    September
    The Village Hotel
    10 The Silverlink North NE27 0BY Newcastle Upon Tyne UK https://ukpenshows.co.uk/newcastle-pen-show-5h-sept-2021/"

    London Pen Show

    Video by Pue Pens
    London Pen Show
    October
    Novotel London
    West Hammersmith W6 8DR London UK
    https://ukpenshows.co.uk/london-autumn-pen-show-3rd-oct-2021/"

    Yorkshire Pen Show

    Video by Grandmia Pens
    Yorkshire Pen Show
    November
    The Copthorne Hotel
    Bramall Lane S2 4SU. Sheffield UK https://ukpenshows.co.uk/yorkshire-pen-show-22nd-nov-2020/"

    The Capital Pen Show

    The Capital Pen Show 2021
    June
    London
    UK
    https://www.instagram.com/capitalpenshow/?hl=en"

    Moscow Pen Show

    Video by 7-ая Мастерская
    Moscow Pen Show
    September
    WTC Moscow Krasnopresnenskaya Moscow Russia
    https://penshow.ru/"

    Melbourne Pen Show

    Video by Plannergirl Pearl
    Melbourne Pen Show
    November
    Malvern Town Hall, Glenferrie Road, Malvern Melbourne Australia http://www.melbpenshow.com.au

    The Sydney Pen Show

    Video by Barbara Nichol
    The Sydney Pen Show
    October
    Australian National Maritime Museum Sydney Australia https://www.instagram.com/p/CN2C8GEDfwE

    Pen Fest Istanbul

    Video by MarkaKalem
    Pen Fest Istanbul
    November
    Ciragan Palace Kempinski Besiktas Istanbul Turkey
    https://www.penfest.com.tr

    Tokyo International Pen Show

    Video by ink.rocks
    Tokyo International Pen Show
    November
    Tokyo Metropolitan Industrial Trade Center
    Hamamatsucho-kan 3F, 1-7-1 Kaigan, Minato-ku Tokyo Japan
    https://tokyo-international-penshow.com

    The India Pen Show

    Video by Fountain Pen Guy
    The India Pen Show
    March
    Nehru Centre Worli Mumbai India
    http://www.theindiapenshow.com

    Tainan Pen Show

    Video by TW_ JYL
    Tainan Pen Show
    National Tainan Living Arts Center https://www.facebook.com/groups/108806532928118

    Fotoğraf galerisi


    Yorum yapın

    Yorumlar gösterilmeden önce onaylanacaktır.


    Ayrıca Blog içinde

    penfest istanbul
    PenFest İstanbul - Tüm Bilmeniz Gerekenler

    Kasım 15, 2023 6 dakika okuma süresi

    PenFest İstanbul, Türkiye'nin tek kalem ve yazı organizasyonu. Bu yıl 4. kez yine Çırağan Sarayında düzenlenecek. Organizasyonun ana sponsoru Markakalem. Tabiri caiz ise Penfest "Yılın en büyük kalem buluşması" sayılabilir. Bu yazımızda Penfest hakkında bilmeniz gerekenleri listeledik.

    Devamını oku
    Hobonichi Ajanda
    Hobonichi Ajanda

    Ekim 04, 2023 8 dakika okuma süresi

    Japon minimalizminin son eseri, Hobonichi ajanda sistemi hakkında bilmek istedikleriniz.
    Devamını oku
    Tomoe River Kağıt
    Tomoe River Kağıt

    Mart 12, 2023 5 dakika okuma süresi

    Revnak şampiyonu, dolmakalem tutkunlarının gözdesi Tomoe River kağıdı , özelliklerini ve tarihçesini ele alıyoruz.
    Devamını oku

    E-POSTA LİSTEMİZE ÜYE OLUN