Günlük Alışanlığı Kazanmak İçin 18 Yazım Önerisi

Temmuz 12, 2020 3 dakika okuma süresi

Günlük Alışanlığı Kazanmak İçin 18 Yazım Önerisi

JOURNAL ALIŞKANLIĞI KAZANMAK İÇİN EN ÖNEMLİ 18 ÖNERİ

Er ya da geç ilham gelir ancak yazdıklarınızı önünüzden kaldırıp daha sonra elinize almanız gerekir bazen.

İlham perilerini kendinize çekmenin en iyi yollarından biri bu faydalı yazım önerileriyle başlamaktır.

JOURNAL YAZARKEN KULLANILACAK KONULAR

Journal yazma eğlenceli hatta sağlıklıdır fakat ilham periniz her zaman kapınızı istediğiniz anda çalmaz. İlham aradığınızda bu yazım fikirlerini journal not defterinize yazmayı deneyin.

1. ŞÜKREDİYORUM ÇÜNKÜ...

Şükretmek sahip olduğumuz tüm iyilikleri hatırlamaktır ve gün sonunda yazma alışkanlığını geliştirmek çok kolaydır.

2. YARINKİ HEDEFLERİM...

Başka bir gün sonu journal fikri olan bu fikir kişinin ertesi gün için heyecanlanmasını ve hedeflerini gerçekleştirmesini sağlayabilir.

3. GEÇMİŞTEKİ BANA BİR MEKTUP...

Bundan bir, beş veya on sene önce nerede olduğunuzu düşünün ve geçmişteki kendinize neleri öğrenmiş olmayı dilediğinizi yazın. Ne kadar ilerleme kaydettiğinizi görmenize yardım eder.

4. BENİ MUTLU EDENLER...

Olumluluğa odaklanan bir başka journal fikri olan bu maddenin mutlaka önceki günle alakalı olması gerekmez; size neşe getiren insanlar, mekanlar, eşyalar veya duygular derlemesi olabilir.

5. BUGÜN NE ÖĞRENDİM...

Yeni bir yetenek ya da hayata karşı yeni bir bakış açısı olsun, bilgelik anlarını yazmak çok önemlidir. Birkaç ay veya yıl sonra elinizde, geriye dönüp bakabileceğiniz yaşamı değiştiren aydınlanma anları ile dolu bir defter olacak.

6. DİĞER İNSANLARA BUGÜN NASIL NAZİK DAVRANDIM…

Diğer insanlara karşı gösterdiğiniz nezaketi kaydedin, sonraki haftalarda bu nezaketinizin o kişinin görüş açısını ve davranışını değiştirmesine nasıl yardım ettiğinizi fark etmeye çalışın.

7. KENDİME BUGÜN NASIL NAZİK DAVRANDIM...

Başkalarına karşı nazik olabilmek için önce kendinize öyle davranmalısınız. Kendinize özel bir hediye alabilir, biraz daha durup dinlenebilir ya da bir süredir incelediğiniz ürünü eve sipariş verebilirsiniz. Kendinize yaptığınız bu nazik jesti kaydederseniz sizi nasıl hissettirdiğini hatırlarsınız.

8. DİĞERLERİNİN HAKKIMDA NE BİLMESİNİ İSTERDİM...

Sizi en iyi bilen yine sizsiniz. Karakterinizin başka insanlarca da bilinmesini istediğiniz yönlerini yazarsanız bu özelliklerin doğal olarak daha fazla ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz.

9. BENİ MUTSUZ EDENLER...

Journal yazmak sadece mutlu duygular hakkında olmak zorunda değil. Bazen sayfalar sizi üzen, kızdıran hatta korkutan durumları dışa vurmanın en iyi yeri olabilir. 

10. SAĞLIK DURUMUM...

Bugün özellikle enerji ve hayat dolu hissettiniz mi? Vücudunuzda rahatsız edici ağrı veya sızılar hissettiniz? Her iki sorunun yanıtını da yazarak vücudunuzun size anlattıklarını dinleyin.

11. BUGÜN İLK KEZ DENEDİM...

Yeni bir şarkı dinlemek ya da yeni bir restoranda yemek yemek; yeni deneyimlerinizi yazın ve yenilikleri denemenin hayatınızı nasıl değiştirdiğini görün.

12. DUYMAYA İHTİYAÇ DUYDUĞUM SÖZLER...

Yapıcı geribildirime mi ihtiyacın var? Daha iyi olduğunu ya da daha iyi yaptığını söyleyen birilerine mi ihtiyacın var? Duymak istediğin sözleri yaz ve bırak konuşmayı journal’ın yapsın.

13. EN KÖTÜ ALIŞKANLIKLARIM...

İç gözlemsel journal konuları her zaman ihtiyacımız olanları öğrenmek değildir; bazen yapmayı bırakmamız gerekenler hakkındadır. İnsanlarla nasıl konuştuğunuz, kendinizle nasıl konuştuğunuz ya da tırnaklarınızı yemek gibi nispeten zararsız eylemleri, değiştirmek istediklerinizi yazın.

14. GÜNÜNÜZÜ ON VEYA DAHA AZ KELİME İLE ANLATIN...

Journal fikirlerinin sayfayı doldurması şart değil. Geçirdiğiniz günü kısa bir cümlede özetlemek sizi kelimelerle oynarken daha yaratıcı hale getirebilir.

15. NEYE EVET DEMELİYİM...

Evet demeniz gereken ancak bir süredir ertelediğiniz her şeyi yazın; mesela kabul etmekte tereddüt ettiğiniz bir fırsat. Bu fırsatı neden reddettiğinizi anlamanıza yardımcı olabilir.

16. NEYE HAYIR DEMELİYİM...

Hepimiz bazen hayır dememiz gereken bazı işleri yaparken bulabiliriz kendimizi. Bunları yazdığınızda bir dahaki sefere karşınıza çıktığında kolayca fark edebilir ve hayır diyebilirsiniz.

17. GELECEK BANA GETİRECEK...

Yazılacak konular çoğu zaman geleceğe odaklı olabilir. Başvurduğunuz bir iş ya da taşınmak istediğiniz bir yer, dört gözle beklediğiniz ne varsa yazın. Başarmak için gereken motivasyonu bulabilirsiniz.

18. GEÇMİŞTE BIRAKMAM GEREKENLER...

Yazım önerileri, geçmişimizdeki olumsuz olayların üstesinden gelmemize de yardım edebilir. Geçmişte bırakmaya söz verdiğiniz bu olumsuzlukları yazarsanız, kendinizi bu hedefe daha kolay adayabilirsiniz.

BU ÖNERİLERDEN HANGİSİNİ SEÇERSENİZ SEÇİN, DENEYİMİ GELİŞTİREBİLİRİZ

Arasından seçim yapacağımız onlarca yazım önerisi var, her biri yaratıcılığımızı dışa vurmanın farklı bir yolunu anlatır ve bize belirli bir şekilde yardım eder. Ne yazarsanız yazın, tüm farkı o anki bakış açınız yaratabilir.

Journal’dan not defterine ve daha pek çoğu ürüne, tarz sahibi bir journal için aradığınız hemen hemen tüm ürünleri müşterilerimize sunuyoruz. Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin.


Yorum yapın

Yorumlar gösterilmeden önce onaylanacaktır.


Ayrıca Blog içinde

penfest istanbul
PenFest İstanbul - Tüm Bilmeniz Gerekenler

Kasım 15, 2023 6 dakika okuma süresi

PenFest İstanbul, Türkiye'nin tek kalem ve yazı organizasyonu. Bu yıl 4. kez yine Çırağan Sarayında düzenlenecek. Organizasyonun ana sponsoru Markakalem. Tabiri caiz ise Penfest "Yılın en büyük kalem buluşması" sayılabilir. Bu yazımızda Penfest hakkında bilmeniz gerekenleri listeledik.

Devamını oku
Hobonichi Ajanda
Hobonichi Ajanda

Ekim 04, 2023 8 dakika okuma süresi

Japon minimalizminin son eseri, Hobonichi ajanda sistemi hakkında bilmek istedikleriniz.
Devamını oku
Tomoe River Kağıt
Tomoe River Kağıt

Mart 12, 2023 5 dakika okuma süresi

Revnak şampiyonu, dolmakalem tutkunlarının gözdesi Tomoe River kağıdı , özelliklerini ve tarihçesini ele alıyoruz.
Devamını oku

E-POSTA LİSTEMİZE ÜYE OLUN